Veilig ETP

Stichting Veilig ETP Midden Drenthe

2

Werkgroep -Omgeving- Fietsen op de Vamberg

Verslag bijeenkomst werkgroep -omgeving- “Fietsen op de Vamberg”
Stichting Veilig ETP is op donderdagavond 6 april aanwezig geweest bij de 2e bijeenkomst van de werkgroep Omgeving-“Fietsen op de Vamberg” in ’t Kaampie te Drijber. Deze werkgroep is van de provincie Drenthe en er word gesproken over de inrichting van de Vamberg en omgeving. Aanwezig op de bijeenkomst waren o.a. Attero, de Boermarke, Plaatselijk Belang Drijber, Bultenbroesers, beleidsmensen van “Op Fietse” en Afval zorg. Er wordt door het bedrijf Afvalzorg in opdracht van de provincie Drenthe gewerkt aan een landschapsplan voor de komende jaren. Het plan is voornamelijk gericht op fietsen op en rondom de Vamberg. De Vamberg gaat in de toekomst over naar de Provincie Drenthe en de komende jaren word de Vamberg gedeeltelijk en in fasen opengesteld voor publiek. Wat precies de gevolgen zijn voor de omgeving is nog niet exact bekend.

admin • april 10, 2017


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Ferdy Jonkman mei 11, 2017 - 7:53 pm Reply

  Een speeltje voor gedeputerde Henk Brink. Kosten 7,5 miljoen alleen al voor het eerste plan uit het gemeenschapsgeld van de Provincie Drenthe, dat is alleen nog maar de aanleg, dan komt er nog onderhouds kosten iederjaar overheen! En dat zo vlak boven de dunne folie laag waaronder de biogas word verzameld. Hier halen ze nog steeds 1000 kuub per uur onderweg! Wat voor explosie kan er hier ontstaan als er een brandende sigaret weg geworpen word op het droge gras! Dan gaat mijn gedachte toch naar de vuurwerk ramp in Enschede.

 2. leon dirrix mei 24, 2017 - 2:39 pm Reply

  Een nuancering op het verhaal van Ferdy Jonkman verhaal is op zijn plaats. Er gaat geen 7,5 miljoen voor het eerste plan naar de aanleg. De provincie Drenthe heeft voor de komende jaren dit bedrag uitgetrokken voor het stimuleren van het fietsen in de provincie Drenthe. Daarvan wordt iets meer dan de helft besteed aan het onderhoud en verbetering van bestaande fietspaden en de rest aan projecten die het fietsen moeten stimuleren, waarvan de openstelling van de VAMberg voor fietsers één van de projecten is.

  Een vergelijk met de vuurwerkramp is niet alleen feitelijk onjuist maar ook niet erg gepast. Er is geen verschil met de huidige situatie. Nu is het gebied openbaar en kunnen mensen daar rondlopen. Roken is nu ook niet toegestaan. Overigens hoef je ook niet te verwachten dat fietsfanaten ook stevige rokers zijn, die naar de VAMberg komen om hier van hun peukje te genieten. Technisch gezien wordt aan een gasnet verdeeld over 12 velden in de berg gezogen om het gas er uit terug te winnen. Van ontploffen is dan ook in het geheel geen sprake. Er komt dus ook geen gas vrij. Daarom vindt de aanleg van enkele fietspaden ook alleen maar plaats op het deel dat voorzien is van een dubbele afdichtingslaag.
  Ook is er geen sprake van dun folie.

  Léon Dirrix
  Communicatie Attero / 06 22693241

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *